Henkilöt >

Tarinan päähenkilöt

       (Valitse vasemman reunan valikosta henkilö)

Margaretan ja Paulin tarinaan liittyy paljon ihmisiä. On molempien lähisukulaisia, joista avioliiton myötä tuli yhteisiä tuttuja ja rakkaita ihmisiä. On kaukaisempaa sukua, serkkuja ja kälyjä, setiä ja tätejä, mummoja ja vaareja, joiden kanssa seurusteltiin harvemmin mutta jotka silti kuuluivat ehdottomasti elämänpiiriin. Vielä on suuri joukko ystäviä ja tuttavia, lapsuudesta ja matkan varrelta, joilla kaikilla on oma kertomisen arvoinen tarinansa.

Tutustumalla Leppäkunnaksen ihmisiin pääset mukaan 1900-luvun suomalaisten elämänmenoon, heidän suruihinsa ja riemuihinsa. Täällä voit lukea päähenkilöiden elämäntarinat sellaisena kuin ne näyttäytyvät 2000-luvun tarkastelijalle. Kun haluat tieää, miten ihmiset itse kokivat oman elämänsä, selaa tarinat-osiota.

Tärkeintä sijaa näyttelevät tietysti Margareta ja Pauli, yhdessä ja erikseen. Kerrotaan myös molempien isistä ja äideistä, sekä veljistä - sisaria ei kummallakaan ollut. Muitakin sukulaisia on mukana, eniten vanhimmasta päästä. Ystäviä ja tuttavia kertyi kouluista ja työpaikoilta, Helsingistä ja Viipurista.Kuva Kumpulan talon portailta Limingantieltä 1950-luvun alussa. Keskellä Paulin äiti, takana Martti-veli. [Kuva 5032]