Kirjeet > Paulille

Kirjeitä Paulille sodan aikana Heikki-veljeltä

Heikki oli Paulia lähes kymmenen vuotta vanhempi ja siten kokeneempi


Postikortti12.4.1940

Talvisota oli juuri loppunut

-----------

Res. Pauli R---nen
Kpk 27 E 6219
huhtik. 12 p:nä 1940

Hyvä Veli!

Sain Sinun kirjeesi eilen, siinä sanoit teidän olevan Haminassa. Olette aika kaukana meistä sittenkin, me kun olemme täällä Saimaan saarilla vielä.

Tulin eilen juuri 12 vrk. lomalta Raumalta olisin käynyt Juvallakin, mutta kun meidän pitäisi mennä sinne koko sakin, niin en viitsinyt tehdä suurta kierrosta sinne.

Älä Sinä kiirehdi vapaaehtoiseksi se on minun neuvoni! En tiedä Siviiliin pääsystäni mitään varmaa.

Terveisin! Heikki

 


Kirje 29.1. [1943?]

-----------

Alik. R---nen, Pauli
Kpk. 2 / 947
Sotasairaala 66/ssa 29.1 [1943?]
Terve Pauli!

Ajattelin tässä heittää Sinuakin kirjeellä, kun sattuu olemaan hyvää aikaakin siihen.

Kiitoksia vaan onnittelustasi tytön saamisen johdosta. Olihan se mukavaa saada tyttökin kahden pojan jälkeen. Taitaa jo muuten ollakin viimeinen mahdollisuus saada tyttö, minunkin.

Minä olen nyt taas sairaalassa, niin kuin kait jo huomasit päiväyksestäkin. Minä palellutin varpaani linjoilla aika pahasti. Minä luulen että kyllä nämä varpaat tämän talven kestävät parantua, jos tulenee kunnollisia sittenkään. Olen nyt täällä Äänislinnassa ollut jo muutaman päivän. Pojat täällä puhuvat että ne siirtävät täältä Suomen puolelle pitempiaikaiset potilaat. Saa nähdä joudunko minä siirtymään! Sehän olisi kyllä kivaa.

Kuinkas Sinulla on muuten hurissut? Äiti kirjoitti että olit vuoden vaihteessa lomallakin. Ja Lauri kirjoitti samaten että olit käynyt hänenkin luonaan. Kyllä te Kannaksella olijat olette sentään hyvässä asemassa noitten lomien suhteen verrattuna täkäläisiin aseveikkoihin. Nytkin menee meidän komppaniakin miehillä 4-5 kk ennen kuin lomavuoro tulee, jos ei ryssä ennätä sillä välin lomavuoroa järjestää. Minkälaista sillä teidän nykyisellä lohkollanne on? Onko ryssä siellä kovin aktiivinen? Saksmannihan taitaa ottaa siellä omilla lohkoillaan selkäänsä! Hyvä tuurihan Sinulla on ollut koko ajan. Toivotaan vaan että olisi loppuun saakka. Ja se loppu sodan loppu nimittäin saisi vähitellen jo tulla.

Oikein hyvää vointia vaan itsellesi ja kirjoita kuulumisia.

Heipä hei!

Heikki

Os: Kpk 1
8120/ V.