Kirjeet > Paulille > Isän ja äidin kirje Paulille

Isän ja äidin kirje Paulille Lahteen vuonna 1951

Pauli ja Margareta muuttivat Kumpulasta vuonna 1950 muutamaksi vuodeksi Lahteen. Tässä kirjeessä vuodelta 1951 Paulin isä ja äiti houkuttelevat heitä palaamaan takaisin. Isä kuolee seuraavana keväänä.


Kirje 3.6.1951

-------------

Helsingissä 3/6 -51

Paulille

Tässä ajattelin vähän kirjoittaa teille, kun meillä on se kammari nyt asuttavassa kunnossa. Että onko teillä aikomusta tulla tänne asumaa, niin nyt olisi tilaisuus saata asunto täältä. Vaan jos se ei sovi teitän piirustuksiin, niin meitän täytyy ottaa vieraat siihen asumaan.

Minä ajattelin jos ostasi kuorma-auton ja rupeisi sillä toistaiseksi tienaamaan. Koittaisi järjestään sitä hintaa tai olisko mitä muuta artikkelija. Johan pääsisi helpolla ja vähällä rahalla. Minä yksi kerta kun alotin, minulla ei ollu kun kymmenen tuhatta lainaa rahoja. SIllä minä ostin metsän ja maksoin veistäjälle ja ajomiehille, vaan nyt se ei käy.

Niin no koittakaa nyt harkita tätä asijaa. Vaan jos se ei passaa tällä kerralla niin mee otamme jonkun vieraan siihen asumaan. Ilmoittakaa sitten heti kun saaten tämä kirjeen.

Terveisiä paljon Paulille Markaretalle Joukolle

J. R---nen

Jatkuu

[Kirjoitettu paperin toiselle puolelle]

Evi on Naisten sairalassa, kuuluu olevan poika. Maanantaina tulee pois. Minä ajattelin kysyä jos tee oletta halukkaat myymään niitä Joukon kärryjä niin he ehkä ostaisivat ne.

Muuten, minä olen ollu huonossa voinnissa vaan ei ole vielä ihan loppuunkaan tämä elämä mennyt. Lauri on täällä käymässä tänään, menee pois tämän iltana.

[Kirjoitettu alapuolelle Ida Marian käsialalla]

Minäkin kirjoitan tähän jonkun rivin. Isäsi touhuaa tuon kamarin kanssa, ei sillä nyt niin kovin kiirettä ole kunhan tiedetään että aijotte tulla tänne sitte luovutamme teille nämä huoneet. Ei siihen vieraitakaan halulla otettais asumaan.

Jos ajattelis sitä auton ostoa ei se vois hullumpi olla kun täällä on ajoja tavattoman paljon. Kauko arveli että auton hinta olis tienattu yhdessä viikossa. Vaikka menis useampikin viikko ei olis paljon sekään. Turhaa siinä on vaivata itseään kovasti rasittavassa työssä niinkuin sinulla nyt on. Onhan tilaisuus yrittää jotain muutakin hommaa.

Täällä on ollut oikein kauniita kesäisiä päiviä pari kolme, niin kai on ollut sielläkin. Oikein on hauska kun tuli lämmin ja kylmät loppuivat, pääsee Joukokin ulos leikkimään.

Monet rakkaat terveisemme meiltä kaikilta.

M.R.

[Kirjoitettu paperin yläosaan ylösalaisin]

Isäsi tässä juttelee että hän alkoi vähällä rahalla. Ei se tule nyt kuuloon. Nyt ei ole pakko niin vähällä mitään alkaa eikä voikaan alkaa. Jos ostais niitä puutavaroita, rupeis välittäjäksi. Isäsi on sitä myös suunnitellut, ehkä sinä tottuisit siihenkin pian.

Sitten vielä eräs asia: tuolla Olympiakylässä myyvät osakkeita etupäässä rintamamiehille ja maansaantiin oikeutetuille siirtoväelle. Niistä ehdoista en vielä tietä. Osakkeissa pitäisi olla kuulemma 2 kaksi huonetta ja keittiö. Siellä raviradan yläpuolella ovat osaketalot.