Uutiset

Margaretan syntymän 100-vuotispäivä!

Margareta syntyi tammikuussa 1918, joten hänen syntymästään tuli juuri äsken kuluneeksi tasan sata vuotta. Merkkipäivän kunniaksi jälkipolvet ovat kokoontuneet lukemaan Margaretan muisteluita Kumpulaan.

Lisäksi tämä sivusto on siirtynyt uuteen osoitteeseen, ja olemme myös päivittäneet sisältöä vastaamaan nykyaikaa.

Tämä sivusto on siirtynyt uuteen osoitteeseen joulukuun alussa 2017 (1.12.2017)

Sivusto on ollut tarjolla kiinnostuneille jo noin kymmenen vuotta. Nyt se on siirtynyt kokonaan uuteen osoitteeseen, joka paremmin kuvaa sivuston sisältöä. Tämä uudistus on ajoitettu Margaretan syntymän 100-vuotispäivän kunniaksi.

Toivomme, että sivusto jatkaa kävijöiden houkuttelemista omalla arjesta ponnistavalla sisällöllään. Ehkä suomalaiset löytävät näistä tarinoista yhtymäkohtia omaan elämäänsä.

Osmo sinnitteli 96 vuoden ikään asti (7.11.2015)

Margaretan veli Osmo on kuollut 96 vuoden ikäisenä Puotilan vanhainkodissa. Pyöräilyharrastus ja positiivinen elämänasenne lienevät olleet pitkän iän salaisuus. Katso tästä linkistä lisää kuvia Osmosta.

Osmo asusteli koko ikänsä Mäkelänkadun asunnossa, vanhempien kuoleman jälkeen aivan yksin. Hän oli nuorena opiskellut itsensä Vallilan ammattikoulussa viilaajaksi, jossa työssä hän toimi 1930 ja 40-luvuilla, mm. Tarkkuus Oy:ssä ja Leonard Lindelöfin konetehtaassa, joka on edelleen toiminnassa. Jatkosodan alettua Osmo joutui muiden samanikäisten miesten kanssa rintamalle, jossa hän palveli kranaatinheitinyksikössä yli kolme vuotta.

Osmo oli pitkään vanhin Paulin ja Margaretan elossa olevista lähisukulaisista. Osmon isä Hemming eli "vain" 85-vuotiaaksi, joten Osmo oli selvästi kilvan johdossa. Kaukaisemmista sukulaisista vanhin on Margatetan täti Aune Suhonen, joka asuu Lahdessa.

Kesällä 2015 tavattiin Limingantiellä (13.6.2015)

Kesällä 2015 Margaretan ja Paulin jälkipolvi tapasi toisensa Limingantien talon pihalla. Samassa paikassa on otettu valokuvia jo yli 70 vuoden ajan. Tässä vertailun vuoksi linkki samassa paikassa otettuun valokuvaan vuodelta 1954